Voedingsadvies

Voedingsadvies

Met orthomoleculair voedingsadvies staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Tegenwoordig is het helaas heel moeilijk om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen via onze dagelijkse voeding. Zelfs al eet je heel evenwichtig, dan nog doet de milieuvervuiling en de diverse verwerkingsprocessen van voeding onze gezondheid geen goed. Maar al te vaak ligt onze voeding aan de oorsprong van allerlei ziektes en kwalen.

Via orthomoleculair voedingsadvies gaan we zoeken naar de juiste moleculen die uw lichaam nodig heeft om te groeien, herstellen, verbeteren, optimaliseren.

Een bloedanalyse via uw huisarts kan hierbij nuttig zijn om zo inzicht te krijgen in de ongunstige invloeden waar uw lichaam mee te maken heeft.
Samen overlopen we ook uw voedingspatroon met uw gewoontes, voorkeuren en afkeer van bepaalde voedingsmiddelen.

Met alle verkregen informatie kunnen we de relatie met uw klachten en/of wensen bepalen om zo tot een orthomoleculair voedingsadvies te komen. Hierbij kan het nodig zijn om naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen.
Dit kunnen vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen zijn, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

De firma’s waar ik het meeste mee samenwerk leveren enkel hoogwaardige supplementen: Energetica Natura - Nutriphyt - Nutrisan - Orthonutriënts - Metagenics - Natural Energy - Springfield...

Op de website "therapeutenlijst" vindt u een overzicht van afgestudeerde en/of gecertificeerde therapeuten.

Reacties zijn gesloten.