Over FitCare

Over mezelf

Mijn naam is Eddie Kuppens en ik ben een gediplomeerd kinesist sinds 1990. Na continue bijscholing gevolgd te hebben als kinesist, merkte ik dat sommige patiënten onvoldoende herstelde of telkens terugvielen in hun oude kwetsuren. Tijdens een bijscholing als slaapcoach werd het belang van voeding op de kwaliteit van ons leven mij steeds duidelijker en heb ik een tweejarige opleiding orthomoleculaire voedingswijze en gezondheidszorg gevolgd.

Hierdoor heb ik mijn eigen specialisaties en visie ontwikkeld. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik mensen op die manier echt kan helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren heb ik in janauri 2014 FitCare opgericht.

Opleidingen die ik ondermeer gevolgd heb zijn: Orthopedisch manueel therapie - Taping: sport, easy taping - Instructor basis PowerPlate - Dieetkok: klassieke diëtetiek - Fundamentals Pilates - Suspensietraining - 4 x T: testing, triggering, taping en training - Shiatsu (drukpuntmassage) - Cranio-sacrale, viscerale, fasciale therapie - Manuele lymfedrainage - Slaapcoaching voor baby's en kinderen - Orthomoleculaire voedingswijze en gezondheidszorg - Slaapcoaching voor volwassenen.

Het verhaal van persoonlijke groei en ontwikkeling is voor mij echter nooit af en ik blijf dan ook regelmatig opleidingen volgen.

Visie en missie

Met FitCare bied ik mensen een helpende hand bij het verbeteren van hun levenskwaliteit. Het verbeteren van de levenskwaliteit is voor iedereen anders maar steeds gebaseerd op drie pijlers: Eten - Slapen - Bewegen.

Het één kan niet zonder het ander! Wanneer er een onevenwicht is in de levensenergie dan kan dit tal van lichamelijke en/of psychische problemen veroorzaken.

Indien u een (sport)prestatie wilt leveren, dan is het belangrijk om hierbij uw voeding aan te passen en dat uw lichaam voldoende rust krijgt.

Wilt u graag uw gewicht onder controle krijgen? Dan is naast een goed slaappatroon ook voldoende bewegen of sporten van belang.

Ligt u 's nachts vaak wakker en krijgt uw lichaam niet voldoende rust? Ook hier is het belangrijk om overdag meer activiteiten te ondernemen en kunt u veel bereiken door bepaalde voedingsmiddelen te mijden of net wel te gaan eten.

Om tot het beste resultaat te komen gebruiken we een grote verscheidenheid aan technieken. Oosterse en Westerse technieken worden samengebracht waaronder orthopedisch manueel therapie, manuele lymfedrainage, shiatsu, cranio-sacrale therapie, relaxatietechnieken, orthomoleculair voedingsadvies, voedingssupplementen...

Werkwijze

Om terugkerende kwalen en pijnen te kunnen beoordelen, is het belangrijk om te weten hoe u beweegt in uw eigen leefwereld. Dit kan zowel thuis als op het werk of in een sportomgeving zijn. Wanneer u een specifiek probleem heeft, kan de oorzaak hiervan uit een heel onverwachte hoek komen. Mijn doelstelling is dan ook het vinden van die oorzaak om van daaruit de juiste therapieën te starten en de levenskwaliteit te verbeteren.

Iedereen kan bij FitCare terecht, met of zonder voorschrift van uw huisarts.

Doktersverslagen zijn een nuttige informatiebron en worden steeds op prijs gesteld maar niet noodzakelijk. Ik neem steeds ruim voldoende tijd voor ieder persoon en alle therapieën- en behandelingsinzichten worden op maat van de klant afgestemd. Hierdoor kunnen we snelle en langdurende resultaten boeken waardoor het aantal behandelingen sterk verminderd wordt.

Reacties zijn gesloten.