Kinesitherapie

Als kinesist heb ik door de jaren heen verschillende bijkomende cursussen gevolgd. Hierop heb ik mijn eigen visie en specialismen verder ontwikkeld. Deze specialisaties kunnen onderverdeeld worden in de volgende vier categorieën: Kinesitherapie, Lichaamsrevalidatie, Sportrehabilitatie en Shiatsu. Het vinden van de oorzaak van de klachten staat bij mij steeds voorop om zo de juiste therapie te kunnen starten.

Kinesitherapie

Mijn therapie is gegroeid uit een 26 jarenlange ervaring van zachte technieken zoals lymfedrainage, cranio-sacrale, drukpuntmassages, ademhalingstechnieken, fasciale, … aangevuld met mobilisaties, oefeningen, stretchings, kinesiologie- en sporttaping. Indien nodig én op verzoek van de dokter pas ik ook manipulaties toe.

Elke patiënt wordt naar zijn of haar behoefte behandeld volgens het voorschrift van de dokter.

Door de jaren heen heb ik onder andere de volgende cursus gevolgd:

Orthopedisch manueel therapie
Taping: sport, easy taping
Instructor basis PowerPlate
Fundamentals Pilates
Suspensietraining
4 x T: testing, triggering, taping en training
Shiatsu (drukpuntmassage)
Cranio-sacrale, viscerale, fasciale therapie
Manuele lymfedrainage

Lichaamsrevalidatie

Met ‘lichaams’revalidatie bedoelen we revalideren in de letterlijke zin ‘herwaarderen’.Onze lichaamswaarde kunnen we uitdrukken in een cijfer of percentage. Indien de waarde laag is of er is een daling dan is het nodig om te revalideren. Bijvoorbeeld indien u te weinig beweegt, wordt u stijver en strammer en gaat het percentage dalen. Ook bij een acuut probleem, een kwetsuur of een ongeval is er een waardedaling. In deze gevallen gaan we ervoor zorgen dat de lichaamswaarde weer verhoogd wordt.

Wanneer u een operatie moet ondergaan, weet u op voorhand dat dit het cijfer van uw lichaamswaarde omlaag zal halen. In dit geval is het zeer nuttig om er vóór de operatie voor te zorgen dat het cijfer verhoogd wordt zodat u na de operatie nog steeds een hoog waardecijfer heeft. Dit noemen we dan PREvalidatie.

Het gebeurt zelden dat iemand klachten heeft over pijn in de knie, elleboog, rug…zonder ook andere klachten te hebben. Zoals bij al mijn behandelingen is het ook hier zeer belangrijk om naar het volledige lichaam te kijken en niet enkel naar een bepaald lichaamsdeel.

Sportrehabilitatie

U bent als fervent sporter lange tijd “out” geweest?
U wilt een nieuwe sport gaan beoefenen als uitdaging?
U heeft nooit gesport en wilt nu beginnen sporten voor het plezier of om gezondheidsredenen?
U bent “off saison” en wilt uzelf verbeteren in het volgende seizoen?
U heeft een blessure opgelopen?

Na een periode van niet te sporten is het belangrijk om een lichaams check-up te doen. Ik start steeds met een uitgebreid screeningsgesprek om te bepalen in welke toestand dat u zich bevindt en wat uw doelen zijn op sportgebied.

Vanuit dit gesprek werk ik met 3 hoekstenen:

  • Bewegen (houdingen): tips & tricks, oefeningen voor thuis
  • Slapen (rust): ritueel en omgeving
  • Eten (voeding): ontstekingsremmend, spieropbouwend, gewrichtscontrolerend

Indien u een blessure heeft opgelopen dan ga ik eerst zoeken wat hiervan de oorzaak was. Het is niet voldoende om alleen van de blessure te herstellen. U moet ook lichamelijk terug sterk en goed voorbereid zijn om opnieuw zware inspanningen aan te kunnen.

Shiatsu

Shiatsu is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen en is ontstaan in Japan. Hiermee wordt druk uitgeoefend op de menselijke huid.

Een Shiatsu massage helpt u tot rust te komen, uw energie gaat meer stromen en u zal u lichamelijk vitaler voelen en helderder van geest. Door regelmatig een shiatsu massage te krijgen, worden interne stoornissen gecorrigeerd, wordt de gezondheid bevorderd of bewaard.

Shiatsu is ideaal voor mensen die een druk en stresserend leven hebben, die last hebben van slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen.

Shiatsu kan zowel bij kinderen als bij volwassenen toegepast worden.

Een shiatsu behandeling duurt ongeveer een uur en wordt door de kledij heen gegeven. Daarom draag je best losse kledij zonder knopen of ritssluiting. Dit maakt de massage laagdrempelig en kan men zonder schroom of schaamte genieten.

Reacties zijn gesloten.